Tüm Bloglar

Hayıt Tohumu 10 İnanılmaz Faydası ve Kullanımı

Hayıt Tohumu Faydaları Saymakla Bitmiyor! Bitkilerin tohumu çok eski zamanlardan günümüze kadar alternatif tıp alanında kullanılmaktadır. Şimdi sizlere öyle bir tohumdan bahsedeceğiz ki faydalarını duyduğunuzda okuduğunuza inanamayacaksınız. Hayıt tohumu da bu tohumlardan biridir ve uzun yıllardır geleneksel tedavi yöntemleri arasındaki yerini korumuştur. Çok eski zamanlardan bu döneme kadar kendinden konuşturan hayıt tohumu, anne olmak isteyenlerin yüzünü güldürecek derecede etkili. Ah bir de bitmeyen sağlık sorunları varsa; tam ilacını buldunuz! Şimdi hayıt tohumu üzerine merak edilen her şeyi tek tek açıklayalım ve merakları giderelim!

Devamı
06/10/2022 22:12

Ortanca Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır? Ortanca Çiçeği Çoğaltma, Sulama Ve Bakımı

"Ortancalar, rengarenk görüntüsüyle bulunduğu alanlara farklı bir görünüm katar. Yaz aylarının ev sevilen bitkilerinden olan ortancayı evinizde de yetiştirebilirsiniz. Peki ortanca çiçeği bakımı nasıl yapılır? Ortanca nasıl çoğaltılır? Ortanca çiçeği çoğaltma, sulama ve bakımı hakkında bilgiler..."

Devamı
24/09/2022 22:44

Gazanya Çiçeği Nedir, Bakımı Nasıl Yapılır? Gazanya Çiçeği Özellikleri Ve Bakımının Püf Noktaları

"Gazanya Çiçeği; ''Hazine Çiçeği'' veya '' Koyun Gözü'' adlarıyla bilinmektedir. Bununla beraber bu çiçek, kendisine hayran bırakan güzelliğe sahiptir. Gazanya çiçeği; turuncu ve sarı, beyaz, pembe renkli çiçekleri ile bahçelerin göze çarpan çiçekleri içerisinde yer almaktadır. Peki, gazanya çiçeği nedir? Bakımı nasıl yapılır? Gazanya çiçeği özellikleri ve bakımının püf noktaları nelerdir detayları ile derledik."

Devamı
24/09/2022 22:40

Itır Çiçeği Nedir, Bakımı Nasıl Yapılır? Itır Çiçeği Özellikleri Ve Bakımının Püf Noktaları

"Itır çiçeği; bahçelerin güzelleşmesini sağlayan çiçekler arasında yer almaktadır. Itır çiçeği; doğada kendiliğinden yetişen çok narin gövdeli ancak buna rağmen bir o kadar dayanıklı bir bitki türüdür. Bahçe ve kırlarda sık sık görülen ıtır çiçeği; evlerde de yetiştirilebilir. Peki, ıtır çiçeği nedir? Bakımı nasıl yapılır? Itır çiçeğinin özellikleri ve bakımının püf noktaları nelerdir detayları ile derledik."

Devamı
24/09/2022 22:38

Mandevilla Çiçeği Nedir, Bakımı Nasıl Yapılır? Mandevilla Çiçeği Özellikleri Ve Bakımının Püf Noktaları

"Rocktrompet ismi ile de bilinen Mandevilla bitkisi, özellikle de tropikal iklimlerde yetişen gösterişli, çiçekli bir asma cinsidir. Çiçekleri ise, beş yapraklıdır ve çok güzel kokar. Tek bir mevsimde ise, yaklaşık olarak 3 metre kadar büyüyebilir. Mandevilla çiçeği nedir, bakımı nasıl yapılır sizler için derledik."

Devamı
24/09/2022 22:35

Yaprak Güzeli Çiçeği Nedir, Bakımı Nasıl Yapılır? Yaprak Güzeli Çiçeği Özellikleri Ve Bakımının Püf Noktaları

"Yaprak güzeli çiçeği, ismini güzel yapraklarından alan bir çeşit süs bitkisidir. Kolyos ismi ile de bilinen yaprak güzeli çiçeğinin Latince adı ise, Coleus’tur. Ev dekorasyonunda ya da salon bitkisi olarak da sıkça tercih edilen bir bitki türüdür. Yaprak güzeli Çiçeği nedir, bakımı nasıl yapılır sizler için derledik."

Devamı
24/09/2022 22:32

Fidan Nasıl Dikilir?

Fidan Nasıl Dikilir? Toprak hazırlanır: Dikim yapılacak bahçe bölümü kısmen veya tamamen gübrelenir, sürülür. Bir miktar nehir veya ocak kumu eklenebilir.

Devamı
24/09/2022 22:27

Aşılı Meyve Fidanı Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Aşılı Meyve Fidanı Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir? Bu soruyu 2 parçada cevaplamamız gerekir zira aşılı meyve fidanları 2 formda satılmaktadır.Bunlardan 1. si tüplü meyve fidanları , 2. olan ise açık kök meyve fidanlarıdır.Bu arada ikisinin arasında farkıda söylemeden geçmeyelim.Açık kök meyve fidanları dikimi yaprak dökümüyle başlayıp Mart ayının son haftasına kadar dikilebilmekte, tüplü meyve fidanları ise 12 ay boyunca dikilebilmektedir.

Devamı
24/09/2022 22:25

Meyve Bahçesi Kurarken Yapılması Gerekenler

Meyve ağaçları dikildikleri plantasyonlarda toprağı tür ve çeşit özelliklerine bağlı olarak çok uzun yıllar muhafaza ederler. Kurulurken yapılacak hatalar uzun yıllar sonra ortaya çıkacağından kaybolacak ürün hem üretici hem de milli ekonomi yönünden önemlidir. Bu sebeple bir yerde meyve bahçesi kurarken hataya düşmemek için şu hususları göz önünde bulundurmamız gerekir:

Devamı
24/09/2022 22:22

Azot Gübresi Uygulaması Nasıl Olur?

Azot Gübresi Uygulaması Nasıl Olur? Yaprak ve toprak analizi yapılmadan gübrelemeyi ticari ve iyi tarım uygulamalarına uygun yetiştiricilikte hiç öngörmesek de aşağıda genel olarak meyve ağaçlarınız için kullanabileceğiniz pratik bir gübre miktarı tesbit formülü bulacaksınız.

Devamı
24/09/2022 22:18

Budama Nasıl Yapılır?

Budama Nasıl Yapılır? Dikimi takip eden yaz ayları başında şekil verme işlemlerine başlanır. Sürgünler 7,5-10 cm olunca yaz budamasına başlanır. Fidanın üst tarafına yakın dik büyüyen bir dal lider olarak seçilir. Dar açılı çıkan dalların açıları kürdan, mandal, kamış gibi malzemelerle genişletilmelidir. Yaz aylarında süren sürgünlerden 4-6 tanesi ana dal olarak seçilir.

Devamı
24/09/2022 22:16

Aronya meyvesi nedir, nasıl yenir? (Aronya hangi hastalıklara iyi gelir, faydaları neler?)

aydaları saymakla bitmeyen aronya meyvesi, Türkiye'de gittikçe popülerleşmeye başladı. Kansere karşı önleyici etkisiyle tanıdığımız aronya meyvesi, bağışıklığı artıran ve enfeksiyonların tedavisini hızlandırma özelliğinden dolayı birçok ülkede corona virüs tedavisinin yanında takviye olarak kullanılıyor. Peki aronya meyvesi ne işe yarar, hangi hastalıklara iyi gelir?

Devamı
24/09/2022 21:54

Enginar Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?

Enginarı, bahçelerde ve tarlalarda yetiştirmek için gerekli olan çeşitli iklim şartlarının da sağlanması gerekir. Diğer yandan da eğer koşullar uygun değilse bu durumda enginarın yaşayabileceği iklim koşullarının da yapay bir şekilde sağlanması çok önemlidir. Enginar tohumu nasıl ve ne zaman ekilir sizler için derledik.

Devamı
20/09/2022 22:49

BAL KABAĞI HANGİ MEVSİMDE YETİŞİR?

BAL KABAĞI HANGİ MEVSİMDE YETİŞİR? Bal kabağı hangi mevsimde ve hangi iklimde yetişir? Bal kabağı hangi bölgede ne zaman yetişir ve hangi ayda toplanır? İşte, kalbe iyi gelen bal kabağı çeşitleri ve hasat dönemleri:

Devamı
20/09/2022 22:39

Hangi Ayda Hangi Sebze Ekilir? – Aylara Göre Ekim Tablosu

Mevsimine ve ayına göre yetişen sebzelerin hangilerinin hangi ayda ekilmesi gerektiğini içeriğimizden detaylı ve tablo şeklinde bulabilirsiniz.

Devamı
08/09/2022 12:24

Kişnişin Hiç Duymadığınız 10 Faydası

Kişniş: Güçlü Bağışıklık İçin Bitkisel Formül Maydanozgillerden bir bitki olan kişniş, Türk mutfağında da kullanılan bir bitkidir. Kişniş tohumu, kuru yaprakları ve yaş haliyle yemeklere eklenir. Kişnişin çok talep görmesinde sağlığa olan faydaları etkendir. Özellikle de bitkisel tedavi yöntemlerinin bir parçası olan kişniş faydası saymakla bitmeyen bir bitki olarak bilinir. Güneşi çok seven, Akdeniz ikliminde bolca yetişen özelliğe sahiptir. Çin maydanozu ismiyle de bilinir.

Devamı
22/08/2022 23:34

Enginarın Faydaları Nelerdir? Nasıl Temizlenir, Soyulur?

Enginar: Karaciğer Dostu Vitamin Deposu Kangar, kenger ve sinar olarak da bilinen enginar bitkisi, geçmişi çok eskilere dayanan ve antik Mısır’da doğurganlığın sembolü olarak bilinen bir sebzedir. Enginar ağacı ülkemizle birlikte İsrail, Mısır, Yunanistan ve İtalya gibi Akdeniz ülkelerinin yanı sıra Amerika ve Arjantin’de de yetişir.

Devamı
22/08/2022 23:26

Kuşkonmaz Nedir? Faydaları, Nasıl Temizlenir?

Kuşkonmaz: Akdeniz’in 2000 Yıllık Şifa Kaynağı Beslenme uzmanları tarafından faydaları sıklıkla gündeme gelen kuşkonmaz, her ne kadar çok fazla tüketilmese de bir beslenme rutini belirlemek isteyenler için oldukça yeterli bir alternatiftir. İçeriğindeki vitamin, mineral ve protein oranı bakımından zengin olan kuşkonmaz aynı zamanda tam bir vitamin deposudur. Direkt olarak tüketilmesi ile birlikte metabolizmayı düzenleyici etkisi bulunan kuşkonmaz, aynı zamanda pek çok hastalığın da çözümü sayılmaktadır. Eğer daha önce hiç kuşkonmaz tüketmediyseniz ya da kuşkonmazı direkt olarak tüketmekten hoşlanmıyorsanız yalnızca suyunu içerek de zinde ve sağlıklı bir yaşam tarzı oluşturabilirsiniz.

Devamı
22/08/2022 22:59

Frenk Maydanozu Nedir? Faydaları, Nerede Yetişir?

Frenk Maydanozu: Maydanozgillerin En Kıvırcığı! Maydanozgiller familyasından Frenk maydanozu, ülkemizde çok bilinmese de pek çok faydası nedeniyle yurt dışında sıkça tüketilen bir bitkidir. Bir yıllık bitki olan Frenk maydanozunun ana vatanı Kafkasya ve Güneydoğu Avrupa’dır. Mayıs ayında beyaz çiçekler açan ve 50 – 70 cm uzunluğunda içi boş sapları olan, sapların ucunda da açık yeşil renkte yaprakları bulunan ve bildiğimiz maydanoza benzeyen bir bitkidir. Şifalı yapısı ve güzel kokusuyla sofralara renk ve lezzet katan bu bitkiyi yakından tanımak ister misiniz?

Devamı
22/08/2022 22:47

Orkide Bakımı: Çoğaltma, Budama ve Saksı Değişimi

Evin En Güzel Köşesinde Orkideye Yer Açın Çiçekler evin önce havasını sonra da rengini değiştirir. Hangi çiçek olursa olsun, bir evde kendine köşe bulmuşsa, bir bebek gibi ilgi ve bakım ister. Bakımı ihmal edilen çiçekler ise ne yazık ki solacaktır. Solmuş bir çiçek ise ardından sahibine hüzün bırakır. Eğer evinizde size hediye olarak gelmiş veya aldığınız bir tür çiçek varsa, muhakkak bakımını önemseyin. Mutlu bir zihin ve pozitif enerjilerle dolu bir ev için, evinizin en güzel köşesinde renk renk çiçekleriniz olsun. Çiçeklerin en zarifi, en narini orkideyi ele alıyoruz bu yazımızda. Orkide çiçeği hakkında merak edilen soruları tek tek yanıtlıyoruz. En ince detaylarıyla orkide bakımı nasıl yapılır? Orkide budama püf noktaları nelerdir? Orkide sulama konusunda nelere dikkat edilmelidir? Gibi pek çok orkide merakını burada gideriyoruz. Orkide çiçeklerinin hayat sırrı bu satırlarda! Orkide bakımı için hevesleniyorsanız yapmanız gereken şey sizler için derlediğimiz bilgileri rehber edinmek. Zarafetin sembolü, sade zevklerin temsilcisi orkide çiçeğinin bakımı belli başlı birtakım püf noktaları içeriyor. Eğer evinize yeni bir orkide çiçeği satın aldıysanız veya hediye geldiyse, orkide bakımı nasıl yapılır sorunuzun cevabı alt başlıklarda sizleri bekliyor, keyifli okumalar!

Devamı
22/08/2022 00:47
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.